Blog

Speciale klas Wereldkeukenklas

Vind je het leuk om in de keuken te werken en wil je meer weten over voeding en de bereiding van bijzondere recepten?

Wij bieden leerlingen in de onderbouw een lesprogramma aan waarbij je vanaf de eerste dag aan de slag gaat met koken en voeding. Ook leer je alles over eetgewoonten van andere culturen en voedselproducten uit alle werelddelen.

De wereldkeukenklas maakt (indien mogelijk) excursies naar onder andere restaurants, instellingskeukens of voedselproducerende en -verwerkende bedrijven. Wij werken samen met bedrijven in de regio die stageplaatsen ter beschikking stellen.

Het doel van de opleiding is niet alleen het behalen van een vmbo-diploma met de aantekening wereldkeuken en mogelijke certificaten, maar ook een goede aansluiting om door te stromen naar het mbo.

Jonge mensen met een dergelijke mbo- opleiding zijn gewild of hebben de basis gelegd voor een start als toekomstige ondernemer.

opleidingresultaatlocatie
WereldkeukenklasAantekening ‘wereldkeuken’ op je vmbo-diplomaBarendrecht

Culturen buiten onze landsgrenzen

De Wereldkeukenklas vormt een bijzonder onderdeel naast het reguliere programma. De praktijklessen vinden plaats binnen de praktijklokalen op school.

De keuken staat hierbij centraal. Daarnaast is in de Wereldkeukenklas creativiteit een belangrijk onderdeel van het lesprogramma. Ook wordt uitgebreid aandacht besteed aan het naar wens inrichten van je eigen keuken.

Presenteren vaardigheden

Dit alles aangevuld met de nodige vaktheorie en algemeen vormende vakken. Regelmatig sluiten de leerlingen uit de Wereldkeukenklas een periode af met een kleine proeve. Hierin presenteren zij hun vaardigheden, waarvoor zij certificaten ontvangen.

Wat scholieren zeggen

Bakken is leuk! Zo bak ik speciale broodjes, taartjes, banket en brood. Toen ik na twee jaar een profiel moest kiezen vond ik Horeca, Bakkerij en Recreatie toch wel heel erg leuk.

Je kookt en bakt voor andere mensen, dit zijn bezoekers van het restaurant en dan is het toch wel heel leuk om een compliment te krijgen dat het heerlijk heeft gesmaakt. Je hebt echt eer van je werk en ik denk zomaar dat ik later toch wel iets met banket ga doen.

Beroepen waar je de wereldkeukenklas als basis goed voor kunt gebruiken:

  • kok
  • gastheer/-vrouw
  • cateringmedewerker
  • voedingsassistent
  • medewerker instellingskeuken
  • medewerker akkerbouw / fruitteelt / veeteelt / (glas)tuinbouw

Aangeboden door

Edudelta College Barendrecht